Τα υλικά που θα χρειάστηκα είναι:
*20 αυγά (καλυτερα άσπρα)
*μερικές χαρτοπετσέτες
*20 αυγά (καλυτερα άσπρα)
*μερικές χαρτοπετσέτες
με όμορφα σχέδια
*ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής
*ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής
ή ακουαρέλας
*1 ασπράδι ωμού αυγού
*1 ασπράδι ωμού αυγού
ελαφρώς χτυπημένο με μια
κουταλιά νερό
Διαδικασία:
Πρώτα θα έβρασα τα 20 αυγά μου. Για να μη μου σπάσουν στο βράσιμο συνδύασα αρκετές τακτικές:
1. Κράτησα τα αυγά στην θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες μέσα σε νερό με λίγο αλάτι πριν τα βάλω στην κατσαρόλα.
2. Έβαλα ένα πανάκι στον πυθμένα της κατσαρόλας για να αυξήσω την τριβή και να μη μου γλυστράνε.
3. Έβαλα πρώτα τα αυγά πάνω στο πανάκι του πυθμένα και μετά έριξα προσεκτικά το νερό κρύο στα κενά των αυγών (όχι επάνω τους) μέχρι να σκεπαστούν.
4. Έριξα 1 κουταλιά αλάτι και αρκετό ξίδι στο νερό που θα έβραζαν.
5. Μόλις άρχισε η βράση χαμήλωσα το μάτι της κουζίνας ώστε να βράσουν ήπια.
6. Στα 10 λεπτά έκλεισα το μάτι και στα 15 τα απέσυρα να στεγνώσουν και να κρυώσουν στις αυγοθήκες μεταφοράς από πεπιεσμένο χαρτόνι.
Αν και ράγισαν δύο αυγά, δεν βγήκε έξω το ασπράδι και όταν κρύωσαν λόγω συστολής δεν φαινόταν το πρόβλημα.
Αποχώρισα προσεκτικά από τις χαρτοπετσέτες το πάνω λεπτό φύλλο με τα σχέδια. Έσκισα από τις χαρτοπετσέτες μας τα αδιάφορα κομμάτια και κράτησα αυτά που έχουν τα σχέδια. Τύλιξα τα αυγά με τα κομμάτια της χαρτοπετσέτας που κράτησα με τα σχέδια και πέρασα τα αυγά με το πινέλο αφού προηγουμένως το είχα βουτήξει στο χτυπημένο ασπράδι του αυγού. Θα υπάρχουν επικαλύψεις που με το πέρασμα του πινέλου θα συγκολληθούν. Το λεύκωμα του αυγού είναι η συγκολλητική ουσία. Ακόμη και τα ελαφρώς ραγισμένα με την χάρτινη επικάλυψη της χαρτοπετσέτας θα κλείσουν το χώρισμα. Άφησα να στεγνώσουν φυσικά και πέρασα με το πινελάκι μια στρώση λαδιού για να γυαλίσουν
Τασούλα Γεωργιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου